برای ساخت ظروف چوبی به طور معمول از چوب های راش و یا گردو استفاده میشود که هر کدام دارای بافت های زیبا و مخصوص به خود هستند.
یک نوع از چوب هایی که برای ساخت ظروف چوبی استفاده میشود چوب های فینگر جوینت راش هستند که تیکه های چوب به صورت اتصالات انگشتی به هم چسبیده میشوند و تخته های فینگر جوینت را تشکیل می دهند.
این تکه های چوب با چسب به یک دیگر چسبیده میشود و حلال آن ها آب است و ما برای نگهداری از ظروف چوبی خود باید یک سری مراقبت هایی انجام دهیم.
اولین کاری که انجام میدهیم آبگریز کردن چوب با استفاده از روغن های گیاهی است. یکی از مزیت هایی که روغن های گیاهی دارند این است که استاندارد غذایی دارند و میتوان برای ظروفی که غذای گرم در آن ها سرو میشود استفاده شود ولی عیبی که دارد این است که گران است.
به طور کلی نگهداری ظروف چوبی علاوه بر زیبایی هایی که دارد دارای محدودیت هایی هست.
نکاتی که باید حتما به آن ها توجه کنیم تا عمر ظروف چوبیمان بالا برود:
- ظروف چوبی نباید در تماس طولانی مدت با آب باشند و در سینک پر از آب رها نشوند.
- از گذاشتن انها در ماشین ظرف شویی و یخچال خودداری کنید.
- برای شست و شو انها را با دستمالی خیس تمیز کنید.
- برای حفظ کیفیت ظروف چوبی بهتر است آنهارا در محیطی باز قرار دهید.
- سعی کنید کمتر از غذاهای داغ استفاده کنید.
- محصولات چوبی را کنار شعله و حرارت قرار ندهید.
- برای تمیز کردن ظروف به هیچ عنوان از سیم ظرف شویی و پارچه های زبر استفاده نکنید زیرا پوشش چوب را از بین میبرند.
نکاتی که باید هنگام استفاده از کوکسا و یا فنجون چوبی بدانیم:
- چوب این نوع از محصولات از جنس گردو است
- پوشش آنها همگی گیاهی است و دارای استاندارد غذایی است.
- کوکسا و فنجون چوبی با توجه به بافت چوب نباید در نزدیکی حرارت و اتش باشد.
- اب جوش نباید در آنها ریخته شود.بهتر است آب ۸۰ تا ۹۰ درجه در آن ها ریخته شود.
- چوب آن ها به اصطلاح یک تیکه است و با چسب به یکدیگر چسبیده نشده اند.